ЦКС Новини 10 листопада 2023
10 листопада 2023

Як і де сплатити електронний рахунок за спожиті житлово-комунальні послуги?

Новость

     Шановні споживачі!
     Оновлено рахунки за надані житлово-комунальні послуги у жовтні. Для користувачів особистого кабінету комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) електронні рахунки доступні за посиланням: https://komunalka.ua/.

     Нагадуємо, що не обов’язково мати паперову платіжку та йти до поштового чи банківського відділень, аби сплатити житлово-комунальні послуги.
Жителі Києва та області, які користуються Особистим кабінетом та отримують електронний рахунок-повідомлення можуть відразу його сплатити.

     Для оплати через особистий кабінет достатньо виконати 3 прості кроки:
❶ Створити обліковий запис, додавши прізвище, ім’я та електронну адресу.
❷ Додати об’єкт (квартиру або кілька – для допомоги при оплаті старшим родичам.
❸ Обрати зручний спосіб оплати та розрахуватись.
Оплатити комуналку без комісії на сайті ЦКС також можна за допомогою «Картки киянина».

     Квитанції про оплату після онлайн-розрахунку миттєво надходять на електронну пошту, а також зберігаються в особистому кабінеті.

     Крім того, можливість оплати електронних рахунків доступна у мобільному застосунку «Комуналка», банківських платіжних системах (такі як «Ощад24», «Приват24», «МоноБанк» та інші), муніципальних електронних додатках. Звертаємо вашу увагу, що електронні рахунки за необхідності можна сплатити і в касах банківських установ та поштових відділеннях. Все більше споживачів віддають перевагу електронній системі оплати за спожиті житлово-комунальні послуги та відмовляються від паперових рахунків-повідомлень.

     Нагадуємо, що електронний рахунок - це ідентична версія паперового рахунку-повідомлення (його електронна копія) та містить таку ж саму інформацію, зокрема – обсяг споживання, нарахування, перерахунок, відомості про оплату та суму до сплати в розрізі послуг, тарифи, вартість та інформацію про вузли розподільного обліку води та тепла (квартирні лічильники).

     Електронну копію паперового рахунку-повідомлення, можна завжди завантажити в особистому кабінеті, натиснувши на кнопку «завантажити рахунок» (функція доступна відразу після підтвердження відмови від паперового рахунку-повідомлення), зберегти на своєму пристрої (телефоні або комп’ютері), роздрукувати.

     Крім того, на сайті ЦКС в розділі «Дистанційне обслуговування» завжди можна замовити "дублікат рахунку-повідомлення".

     Детальна інструкція відмови від паперового рахунку-повідомлення на користь електронної версії за посиланням: http://surl.li/myvvf.