ЦКС Новини 03 травня 2022
3 травня 2022

У столиці за допомогою картки киянина можна оплатити житлово-комунальні послуги без комісії

   У Києві понад 1,2 млн особових рахунків для оплати житлово-комунальних послуг і понад 700 тисяч родин уже користуються карткою киянина, оплачуючи спожиті послуги без комісії.
   Здійснити оплату за житлово-комунальні послуги без комісії можна за допомогою картки киянина через особистий кабінет на нашому сайті або через QR-код, надрукований на кожному рахунку-повідомленні. Також розрахуватись за послуги можливо через доступні платіжні системи, у касах банківських установ або електронних додатках тощо. Для оплати необхідно обрати відповідну картку із запропонованого переліку.
   Для оплати житлово-комунальних послуг через особистий кабінет достатньо створити обліковий запис, додати об’єкт та оплатити обраним способом.
   Для оплати через QR-код потрібно зісканувати код із рахунку, перейти за посиланням, натиснути «Сплатити», потім обрати картку киянина та ввести номер телефону або електронну пошту.
   Розрахуватися без комісії можна і за всі послуги разом, і за будь-яку окремо.
   Картка киянина – це іменна багатофункціональна електронна пластикова картка, яка одночасно є платіжною карткою та матеріальним носієм персональних даних утримувача карти. Зокрема, підтримує додатки, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.
«Картку киянина» можуть отримати всі кияни, зареєстровані у м. Києві, а також вимушені переселенці. Оформити її можна в «Ощадбанку».
   Киянам, які мають право на пільги, картка оформлюється безкоштовно. Киянам не пільгових категорій, жителям інших міст, які офіційно працевлаштовані в Києві, картка оформлюється згідно з тарифами банку.