ЦКС Новини 15 січня 2020
15 січня 2020

Залишайте заявку на повірку лічильників онлайн

 На сайті «Центру комунального сервісу» реалізовано можливість онлайн створення заявки на повірку, заміну чи встановлення квартирних лічильників води та опалення.

Відеоінструкція – за посиланням: https://youtu.be/0IiAadw07pQ.

Підтвердження заявки відправляється на електронну пошту та за декілька днів до запланованої дати виходу, спеціаліст погоджує зручну дату та час візиту.

Отримати результати можна у відділеннях «Нової пошти», «Укрпошти» та в офісі виконавця.

Замовити повірку, заміну чи встановлення квартирних лічильників можна також:
- за номером call-центру ЦКС (044) 247-40-40 (для замовлення послуги натиснути 4);
- у найближчому сервісному центрі.

Довідково:
Усі засоби вимірювальної техніки, зокрема, і квартирні лічильники, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту. Це визначено у Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність», стаття 17.
Залежно від типу лічильника встановлюється міжповірочний інтервал – зазвичай це 3 або 4 роки від дати останньої повірки. Кияни можуть самостійно обрати компанію, що виконує такі роботи.
У залежності від технічної можливості, повірка проводиться зі зняттям лічильників або на місці.
Для проведення повірки без зняття у будинку обов’язково має бути гаряче водопостачання та вільний доступ до квартирного лічильника. Під час повірки лічильник не демонтується, а пломба, встановлена на лічильнику, не знімається. Тривалість повірки лічильника без демонтажу – 10 хвилин.
Якщо споживач бажає здійснити повірку з демонтажем (зі зняттям), потрібно замовити спершу розпломбування, а після повірки – опломбування. Залишити заявку на розпломбування та опломбування можна на сайті «Центру комунального сервісу» або за телефоном call-центру (044) 247-40-40, обравши п. 1.