ЦКС Новини 05 липня 2023
5 липня 2023

З 10-го липня кияни можуть відмовитись від паперових рахунків-повідомлень для оплати житлово-комунальних послуг та користуватись тільки електронними версіями

Новость

     ЦКС повідомляє! З 10-го липня поточного року кияни мають можливість відмовитись від паперових рахунків-повідомлень для оплати житлово-комунальних послуг та користуватися лише електронними версіями. Підтвердити відмову від паперових рахунків-повідомлень можна на сайті комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС).
     ​Відповідно до нормативно-правових актів, що регулюють відносини між споживачами та виконавцями послуг у сфері житлово-комунального господарства, та, зважаючи на численні звернення споживачів щодо відмови від отримання паперових рахунків-повідомлень, ЦКС розроблено технічну можливість отримувати такі рахунки в електронному вигляді в особистому кабінеті споживача.

     Електронні рахунки мають низку переваг:
1. Швидше надходять до споживача в електронних сервісах:
- в особистому кабінеті споживача;
- у мобільному додатку Комуналка;
- сайтах виконавців житлово-комунальних послуг та інших платформах.
2. На сайті ЦКС споживач може дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення, що має такий же вигляд, як паперовий, та за потреби споживач зможе його роздрукувати.
3. Оплатити рахунок за спожиті житлово-комунальні послуги в електронному вигляді можна онлайн будь-де та в будь-який час.

     Відмовитись від паперових рахунків-повідомлень можливо за усіма адресами (об’єктами), якщо їх у споживача декілька.

     Процедура відмови від паперового рахунку-повідомлення:
1. В особистому кабінеті споживача буде автоматично з’являтись спливаюче віконце з кнопками. Тут необхідно обрати адресу, за якою бажаєте відмовитись від паперового рахунку. Також від нього можна буде відмовитись на сторінці управління профілем.
2. Якщо споживач має декілька об’єктів і бажає відмовитись від паперових рахунків-повідомлень за всіми адресами, потрібно натиснуту кнопку: відмовитись для всіх об’єктів.
3. Якщо споживач хоче відмовитись від паперових рахунків-повідомлень по якомусь обраному об’єкту, то потрібно натиснути кнопку: перейти до налаштувань та обрати об’єкт, по якому споживач не бажає отримувати паперові рахунки-повідомлення.
4. На електронну пошту споживача надійде повідомлення про підтвердження відмови від отримання паперових рахунків-повідомлень.

     Споживачі, які не володіють навичками роботи зі смартфоном чи комп’ютером, але хочуть відмовитися від паперових рахунків-повідомлень, можуть залишити заяву в районному сервісному центрі ЦКС (контакти центрів - за посиланням: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/).
     Оплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги можна буде, як і раніше, в банківських чи поштових касах. Для здійснення оплати достатньо повідомити касирові адресу, за якою оплачуються житлово-комунальні послуги.
     Паперові рахунки-повідомлення і надалі будуть надходити споживачам, які не надали згоди на перехід на електронні версії.