ЦКС Новини 06 жовтня 2021
6 жовтня 2021

Як укласти договір реструктуризації та чи впливає заборгованість на отримання субсидії?

Вирішити питання заборгованості за житлово-комунальні послуги та її оплати частинами можна за допомогою укладення договору реструктуризації.
 
Якщо з об’єктивних підстав немає змоги оплатити заборгованість одразу, є можливість скористатися правом на розстрочення заборгованості та укласти відповідний договір зручним способом:

1. дистанційно через месенджер у Facebook чи Skype;
2. на особистому прийомі в сервісному центрі за попереднім записом за посиланням https://cks.com.ua/equery (слід обрати напрямок питання «Укладення договорів про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги») або за телефоном (044)247-40-40.
 
Для укладення договору реструктуризації необхідно надіслати фото чи скан-копії та пред’явити оригінали документів під час особистого візиту, а саме:
• паспорт чи документ, що його замінює (всі заповнені сторінки), ID-картка
• ідентифікаційний номер (ІПН)
• правовстановлюючий документ на квартиру та витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно
• довіреність, якщо договір укладатиме уповноважена особа

Для тих, хто отримує субсидію важливо знати, що у разі прострочення оплати заборгованості за комунальні послуги понад три місяці - субсидія на наступний строк не призначається, про що повідомляє структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.

Відтак, для подальшого отримання субсидії у такому випадку необхідно документально підтвердити сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.