ЦКС Новини 30 березня 2018
30 березня 2018

Всеукраїнський форум управителів став комунікаційним майданчиком між власниками житла, управителями та компаніями, які сприяють ефективному управлінню житлом

Новость

В Києві пройшов Всеукраїнський форум управителів  в рамках якого відбувся Ярмарок інновацій та сучасних технологій «Зелена мітла-2018». Основною метою заходу стало створення першого комунікаційного майданчика між власниками квартир та приватних будинків і компаніями, що сприяють ефективному управлінню житлом.

Захід зацікавив власників квартир, приватних будинків, представників ОСББ та ЖБК та професійних управителів у зв’язку з новим законом «Про житлово-комунальні послуги».

Нагадаємо, з 10 червня 2018 року вступить в силу новий Закон «Про житлово-комунальні послуги».  Він встановлює новий порядок укладення договорів на отримання комплексу житлово-комунальних послуг — водо-, газо-,тепло- електропостачання, вивезення сміття, послугу управління будинком тощо. Йдеться, зокрема, про регулювання відносин між мешканцями і тими, хто надає житлово-комунальні послуги. Документ покликаний перевести ці відносини у ринкову площину і надати нові можливості співвласникам будинків.

В  рамках заходу до уваги відвідувачів було запропоновано виставку-ярмарок компаній лідерів, які знаються на управлінні житловим фондом (комунальної та приватної форми власності) та його обслуговуванні, на управлінні комерційною нерухомістю,  енергоефективності та інноваційних технологій, в сфері технологій та послуг, спрямованих на підвищення комфортності та якості житла. Також відвідувачі могли ознайомитися з сучасними платіжними системами.

Жваву зацікавленість викликали панельні дискусії з заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альоною Бабак, яка розказувала про новації розвитку житлово-комунальної сфери у рамках нового закону  «Про житлово-комунальні послуги».

Вера Радченко,  начальник управління розвитку ЖКГ Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА доповіла про практику вирішення законодавчих пробілів локальними нормативними актами.

Наприкінці Форуму  було проведено круглі столи, майстер-класи та тренінги, на яких всі бажаючи змогли поглибити теоретичні знання та відкрити нові можливості.

За словами Катерини Саркісової, генерального директору комунального концерну «Центр комунального сервісу» та співорганізатора форуму, це новий для України захід, тому що професія управитель з’явилася нещодавно і це пов’язано з суттєвими змінами в діючому законодавстві.

«Ми всі є споживачами послуг і хочемо за адекватні розцінки отримувати послуги, які дають змогу жити в комфортних умовах. Управителі мають взяти на себе велику частину обов’язків, які будуть вирішувати ці питання.  Тобто, основна ідея форуму полягає в  діалозі  між мешканцями та управителями, тому що  люди мають власне бачення комфортного проживання та отримання якісних послуг за адекватну плату, а управителі мають свою думку щодо розвитку  ринку  цих послуг і вони спільно шукають компроміси взаємодії», - окреслила головну мету форуму Катерина Миколаївна.