ЦКС Новини 13 липня 2023
13 липня 2023

В особистому кабінеті споживача «Центру комунального сервісу» можна відмовитись від отримання паперового рахунку-повідомлення

Новость

Із 10 липня в КК «Центр комунального сервісу» з’явилася функція «Відмовитися від паперового рахунку-повідомлення». Для цього достатньо зайти в особистий кабінет споживача і натиснути кнопку відмови, а також вказати адреси тих об’єктів, для яких споживач не хоче отримувати паперові рахунки-повідомлення. Про це під час онлайн-брифінгу повідомила заступниця директора комерційного комунального концерну Юлія Петрик.

«Зважаючи на численні звернення киян, концерн розглянув технічну можливість щодо реалізації права споживача отримувати рахунки лише в електронному вигляді, тому вже в липні це можливо зробити на сайті ЦКС», – зауважила Юлія Петрик.

За її словами, перевага електронних рахунків у тому, що вони швидше надходять до споживача в електронних сервісах: в особистому кабінеті, мобільному додатку «Комуналка» або на сайтах надавачів житлово-комунальних послуг та інших платформах. Та й оплатити рахунок за спожиті житлово-комунальні послуги в електронному вигляді можна онлайн будь-де та в будь-який час. Також на сайті ЦКС споживач завжди може дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення, що має вигляд паперового, і в разі необхідності – роздрукувати.

Споживачам, які не надали згоди на перехід на електронні версії, паперові рахунки-повідомлення і надалі будуть надходити до поштових скриньок.

Щоб відмовитися від паперового рахунку-повідомлення, потрібно:

1. Зайти в особистий кабінет споживача.
2. Натиснути кнопку «Відмовитися від паперового рахунку-повідомлення».
3. На сторінці налаштувань поставити галочки на тих об’єктах, для яких споживач не хоче отримувати паперові рахунки-повідомлення.
4. Натиснути «Зберегти».
5. Отримати на електронну пошту підтвердження відмови від отримання паперових рахунків-повідомлень.                                                                                                           
Також в особистому кабінеті періодично відображатиметься спливаюче віконце з можливістю відмовитися від паперового рахунку-повідомлення, де зазначено:

•відмовитися для всіх об’єктів (тобто для всіх квартир, що зареєстровані в особистому кабінеті споживача). Натиснувши, споживач автоматично відмовляється від паперових рахунків-повідомлень за всіма зареєстрованими адресами;
•перейти до налаштувань – тут та ж дія, що й із кнопкою.

Споживачі, які не володіють навичками роботи зі смартфоном чи комп’ютером, але хочуть відмовитися від паперових рахунків-повідомлень, можуть залишити заяву в районному сервісному центрі ЦКС (контакти центрів знаходяться на сайті) – за посиланням: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/.

Для відновлення отримання паперових рахунків-повідомлень необхідно звернутись до ЦКС будь-яким каналом зв’язку. У довільній формі написати заяву, додати копії документів про права власності на житло. Документи на відновлення можна передати через Telegram, месенджер у Facebook чи залишити у скриньці, які розташовані на вході до кожного районного сервісного центру. Контакти – на сайті ЦКС за посиланням: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/.

Оплачувати спожиті житлово-комунальні послуги можна буде, як і раніше, у банківських чи поштових касах. Для цього достатньо повідомити касирові адресу, за якою оплачуються житлово-комунальні послуги.