ЦКС Новини 15 лютого 2019
15 лютого 2019

Увага! Зміни відображення нарахувань за електроенергію

Відтепер в особистому кабінеті передачено відображення нарахувань за електроенергію двох компаній:

  • оператора системи розподілу - ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" - за електроенергію, спожиту до 31 грудня 2018 року;
  • компанії-постачальника універсальної послуги - "Київські енергетичні послуги", за електроенергію, спожиту з 1 січня 2019 року.

Такі зміни обумовлені тим, що в Україні стартував перший етап реформи ринку електроенергії. Відтепер енергопослуги клієнтам надають різні, незалежні одна від одної компанії, – оператор системи розподілу і компанія-постачальник.

ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", як оператор системи розподілу в  місті Київ, відповідає за якість та надійність електропостачання, керує системою розподілу, експлуатує та ремонтує лінії електропередач, підстанції та інші енергооб’єкти, здійснює під’єднання і від’єднання від системи розподілу (ліній), встановлює лічильники електроенергії й фіксує їхні показники.

Компанія-постачальник "Київські енергетичні послуги" постачає електроенергію споживачам, обслуговує клієнтів із питань нарахувань та розрахунків вартості й умов оплати, коректності розрахунків за електроенергію, надає клієнтам додаткові послуги, наприклад, із енергоефективності.