ЦКС Новини 18 листопада 2015
18 листопада 2015

Увага! Новий порядок нарахування за послуги з централізованого опалення!

Починаючи з жовтня 2015 року виконавцями послуг з централізованого опалення (ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція») запроваджено принципово нову схему нарахування за послугу централізованого опалення мешканцям будинків, у яких відсутні будинкові засоби обліку теплової енергії.

А саме: з метою об'єктивного визначення обсягу теплової енергії, спожитої на потреби опалення житлового будинку, розрахунок виконано по фактичній розрахунковій нормі витрат теплової енергії на опалення 1 кв.метра опалювальної площі з урахуванням температури зовнішнього повітря та кількості днів надання послуги з ЦО в розрахунковому місяці.

Застосування нової схеми дозволить у більш теплі місяці або при неповному місяці надання послуг, суттєво зменшити обсяг нарахувань у порівнянні із нормативним тарифом.

Для мешканців будинків, які обладнані засобами обліку теплової енергії, порядок здійснення нарахувань залишається незмінним - у відповідності до п. 12 Постанови КМУ № 630 - згідно з їх показаннями пропорційно опалювальній площі квартири.

Застосування такого алгоритму розрахунків із споживачами практикується вперше, що вимагало ретельної перевірки всіх даних для виконання нарахувань. Унаслідок цього затримано надання рахунків на сплату житлово-комунальних послуг за жовтень 2015 року.

Додатково повідомляємо, що згідно з інформацією ПАТ «Київенерго», компанією активно реалізується інвестиційна програма із встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії, реалізація якої дозволить уже протягом цього опалювального сезону перевести на нарахування відповідно до показників засобів обліку близько 90 % житлових будинків.