ЦКС Новини 18 листопада 2015
18 листопада 2015

Увага! Із листопада 2015 року змінено строки виготовлення рахунків за житлово-комунальні послуги

Шановні мешканці міста Києва, повідомляємо, що з листопада 2015 року змінено терміни виготовлення рахунків на оплату житлово-комунальних послуг. А саме: до кінця року рахунки на оплату житлово-комунальних послуг будуть доставлятися киянам 15-16 числа місяця, наступного за розрахунковим. Це пов'язане із тим, що:

  • по-перше, починаючи з жовтня 2015 року виконавцями послуг з централізованого опалення (ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція») запроваджено принципово нову схему нарахування за послугу централізованого опалення мешканцям будинків, у яких відсутні будинкові засоби обліку теплової енергії. З метою об'єктивного визначення обсягу теплової енергії, спожитої на потреби опалення житлового будинку, розрахунок виконано за проектною тепловою потужністю Вашого будинку з урахуванням температури зовнішнього повітря та кількості днів надання послуги з ЦО в розрахунковому місяці. Застосування нової схеми дозволить у більш теплі місяці або при неповному місяці надання послуг, зменшити обсяг нарахувань у порівнянні із нормативним тарифом (16,14 грн. за 1 кв.м. на місяць протягом періоду надання послуги). Застосування нового алгоритму розрахунків вимагає ретельної перевірки всіх даних для виконання нарахувань, що потребує додаткових витрат часу;
  • по-друге - у місті Києві суттєво збільшилась кількість будинків, обладнаних приладами обліку тепла, що потребує додаткового часу на зняття та обробку їх показників. Для мешканців будинків, які обладнані засобами обліку теплової енергії, нарахування здійснюються у відповідності до п. 12 Постанови КМУ № 630 згідно з їх показниками пропорційно опалювальній площі квартири.