ЦКС Новини 20 квітня 2018
20 квітня 2018

У столиці розширять перелік пільгових категорій населення, яким встановлюватимуть квартирні прилади обліку води

Новость

«Встановлення лічильників здійснює комунальний концерн «Центр комунального сервісу». Так, на сьогодні у більш ніж 400 квартирах лічильники вже встановлені. Прийнявши це рішення, ми збільшуємо кількість киян, які можуть розраховувати на встановлення приладів обліку за рахунок міського бюджету ще на 3,9 тисяч. Я переконаний, що це правильний крок, адже ми допоможемо громадянам пільгових категорій впливати на споживання води та суттєво економити», – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Тепер до переліку категорій осіб, які можуть взяти участь у програмі пільгового встановлення квартирних водомірів додані: багатодітні родини, батьки загиблого військовослужбовця, вдови (вдівці) військовослужбовців, її (його) діти, інваліди військової служби, учасники бойових дій, учасники війни, члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.

До цього на встановлення засобів обліку гарячого та холодного водовідведення за рахунок коштів бюджету Києва мали право:

  • інваліди I групи підгрупи «А»;
  • діти-інваліди підгрупи «А»;
  • одинокі непрацюючі пенсіонери, які потребують догляду, розмір пенсійної виплати яких не перевищує півтора прожиткового мінімуму доходів громадян для осіб, які втратили працездатність та які перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування міста Києва;
  • інваліди I групи підгрупи «Б» та інваліди II групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує півтора прожиткового мінімуму доходів громадян для осіб, які втратили працездатність та які перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування міста Києва;
  • опікуни неповнолітніх дітей-сиріт.

ДЖЕРЕЛО: офіційний портал Києва