ЦКС Новини 22 серпня 2023
22 серпня 2023

У столиці оновили мапу укриттів: доступна веб-версія, а також мапа в застосунку Київ Цифровий

Новость

     У столиці оновили мапу укриттів. Мапа доступна на порталіhttps://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/ та у застосунку Київ Цифровий. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

     Фахівці Департаменту муніципальної безпеки спільно з КП ГІОЦ щотижня актуалізують інформацію на зназначених ресурсах. Водночас, за інформацією Департаменту, мапа укриттів на базі платформи Google Maps, яка була створена у 2022 році, з 17 серпня 2023 року не оновлюватиметься.

     Щоб подивитися мапу в застосунку, необхідно натиснути «Більше сервісів» та в розділі «Безпека» вибрати відповідний пункт.

     Нагадаємо, що Київ Цифровий передбачає доступ до мапи укриттів навіть офлайн – за відсутності інтернету. Щоб користуватися сервісом поза мережею, достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Мапа автоматично завантажиться у фоновому режимі. У налаштуваннях профілю в розділі «Мапи» користувачі можуть переглянути, який обсяг на пристрої займають мапи та видалити їх за потреби.

     Окрім того, у застосунку можна залишити відгук про укриття – повідомити, якщо в укритті неналежні умови або ж воно виявилось зачиненим. Щоб скористатися формою зворотнього зв’язку, натискайте в інформаційній картці «Повідомити про стан укриття». Відповідальний Департамент одразу отримає цю інформацію і зможе виправити ситуацію.

     Завантажити Київ Цифровий можна на смартфонах з IOS та Android.