ЦКС Новини 25 березня 2024
25 березня 2024

У КК «Центр комунального сервісу» можна підписати документи за допомогою електронного підпису, навіть, перебуваючи за межами України

Новость

     Комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС) розширює перелік дистанційних сервісів та запроваджує у районних сервісних центрах електронний цифровий підпис (ЕЦП). Це дозволить киянам оформлювати договірні відносини з виконавцями житлово-комунальних послуг – дистанційно.

     Вже з 25 березня можна підписати договори про надання послуг та договори реструктуризації за допомогою електронного цифрового підпису. Це дозволяє споживачам вирішити питання без необхідності відвідування сервісних центрів, або взагалі перебуваючи за межами України. В ЦКС документ підписується фахівцем за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

     У ЦКС документ підписується фахівцем за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

     Електронний підпис є аналогом власноручного підпису, який має таку саму юридичну силу та забезпечує достовірність, конфіденційність та цілісність інформації, викладеної у документі, а також дає змогу ідентифікувати особу, яка підписала документ. Електронний документ, підписаний (погоджений) із застосуванням електронного підпису, не потребує візуального його відтворення.

     Алгоритм дій для споживачів, які мають персональний ЕЦП та бажають вирішити питання оформлення договірних відносин дистанційно:

  • звернутися до ЦКС через дистанційні канали зв’язку (Facebook, Skype, Telegram - https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/);
  • надіслати заяву, фото / скан-копії документів (шаблон заяви та перелік необхідних документів, надасть фахівець сервісного центру). Після перевірки комплекту документів та узгодження деталей (наприклад - необхідності відкриття нового особового рахунку, перевірки інформації про квартирні лічильники, обговорення строку та суми обов’язкового платежу у випадку укладення договору реструктуризації) фахівець сервісного центру готує проєкт договору та надсилає його споживачу;
  • підписати договір за допомогою ЕЦП (рекомендуємо використовувати один з державних безкоштовних сервісів для накладення ЕЦП – sign.diia.gov.ua   чи czo.gov.ua/sign.), зберегти підписаний документ та відправити його фахівцю сервісного центру разом з файлом, що підтверджує підписання документу;
  • отримати договір, підписаний фахівцем сервісного центру за допомогою КЕП;
  • за бажанням перевірити підпис фахівця сервісного центру можна за допомогою сервісів, вказаних в п.3.

     Ознайомитися з переліком документів, необхідних для укладення договору на послуги або договору реструктуризації заборгованості можна також на сайті ЦКС в рубриці «Часті питання», розділ – «Боржникам» - https://cks.com.ua/faq.

     Щодня фахівці ЦКС за допомогою дистанційних каналів обслуговування, допомагають киянам вирішувати питання щодо нарахувань за житлово-комунальні послуги. Як показує практика, більше 60% звернень споживачів приймаються та опрацьовуються онлайн-сервісами (месенджер на Facebook-сторінці, Skype та Telegram), що дозволяє обмінюватися фото / скан-копіями документів та здійснювати листування дистанційно.