ЦКС Новини 16 травня 2018
16 травня 2018

У Києві сплатити комунальні послуги можна за допомогою QR-коду

Новость

Оплатити комунальні послуги киянам, які отримали квитанції від КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (КП «ГІОЦ»), можна буде за допомогою будь-якого додатку для зчитування QR-коду на смартфоні. Такий спосіб оплати запровадили у комунальному концерні «Центр комунального сервісу» за підтримки КП «ГІОЦ». 

«За допомогою додатку для зчитування QR-коду на смартфоні наводиться камера на квитанцію в місці розташування зображення QR. Після цього споживач потрапляє на сайт «Центру комунального сервісу» – https://cks.com.ua, на сторінку сплати рахунку з повним переліком комунальних послуг. Якщо людина авторизована на муніципальному сайті, залишиться лише обрати спосіб сплати. Якщо не авторизована – перед вибором способу сплати система запропонує ввести номер телефону та електронну пошту, на яку буде відправлена квитанція про сплату», – роз’яснює т.в.о. генерального директора комунального концерну «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина.

Він зауважив, що оплата онлайн набагато зручніша й оперативніша, ніж оплата в банку, адже споживачі не витрачають час на черги. Крім того, завдяки електронному сервісу на сайті ЦКС споживач не лише має вільний доступ до нарахувань, а й передає показання лічильників, отримує квитанцію про оплату та нагадування про необхідність оплати в подальшому.

Джерело: Офіційний портал Києва