ЦКС Новини 18 серпня 2023
18 серпня 2023

#ЦКС_відповідає: Як дізнатися термін наступної повірки вузлів розподільного обліку води та тепла (квартирних лічильників)?

Новость

     Інформуємо споживачів, які користуються послугами КП «Київтеплоенерго» та ПрАТ «АК «Київводоканал», що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №440 від 7 квітня 2023 р., відновлено обов’язкову повірку вузлів розподільного обліку води та тепла (квартирних лічильників). Квартирні лічильники, строк дії позитивних результатів повірки яких закінчився в період дії воєнного стану, обов’язково мають пройти повірку.

     Інформацію з даного приводу розміщено на інформаційних ресурсах виконавців комунальних послуг:

     Звертаємо увагу споживачів, що повіряти квартирні лічильники необхідно для здійснення коректних нарахувань за використану воду та тепло.

​     Кожен прилад обліку має свій термін експлуатації. Дата повірки квартирних лічильників визначається одним із наступних способів:

  1. У технічному паспорті лічильника вказано міжповірочний інтервал, який відраховується від дати його виготовлення. Більшість лічильників води і тепла мають міжповірочний інтервал 4 роки (відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі від 13.10.2016 № 1747).
  2. Якщо квартирний лічильник вже проходив періодичну повірку, дату наступної зазначається у документі про проходження повірки, який видається споживачу.

     Зазначені документи споживачам необхідно зберігати, щоб завжди мати можливість проконтролювати наступну дату повірки квартирних лічильників.

     Для звіряння дати повірки квартирних лічильників згідно документів, наявних у споживача, та інформації, яка міститься у облікових базах КП «Київтеплоенерго» та ПрАТ «АК «Київводоканал», пропонуємо споживачам звертатися до комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС). У разі необхідності фахівцем ЦКС буде проведено актуалізацію інформації за вашими квартирними лічильниками.

​     Зазначаємо, що у фахівців ЦКС можна отримати консультацію щодо замовлення повірки квартирних лічильників, або самостійно звернутися з даного приводу до організації, яка уповноважена на проведення повірки засобів вимірювальної техніки з переліку, оприлюдненому на сайті Міністерства економіки України  за посиланням: https://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA...

     Після здійснення повірки квартирних лічильників, актуалізувати інформацію в облікових базах КП «Київтеплоенерго» та ПрАТ «АК «Київводоканал» можна на особистому прийомі в сервісних центрах ЦКС або дистанційно. Споживачу достатньо звернутися в будь-який сервісний центр (запис через електронну чергу https://cks.com.ua/equery), подати документи через скриньки для прийому звернень, які розташовані біля сервісних центрів (адреси центрів за посиланням https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/), або скористатися онлайн сервісами ЦКС: