ЦКС Новини 27 вересня 2023
27 вересня 2023

#ЦКС_відповідає: У чому перевага електронних рахунків за спожиті житлово-комунальні послуги?

Новость

     Користувачі особистого кабінету комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) мають можливість відмовитися від паперового рахунку-повідомлення та отримувати рахунки лише в електронному вигляді.

     Електронні рахунки мають ряд переваг:

  • швидше надходять до споживача в електронних сервісах: в особистому кабінеті оплатити рахунок за спожиті житлово-комунальні послуги в електронному вигляді можна онлайн будь-де та в будь-який час;
  • безпека: платіжки не накопичуються у поштових скриньках споживачів, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії в країні;
  • в особистому кабінеті на сайті ЦКС споживач може завжди завантажити дублікат рахунку повідомлення або його замовити;
  • дублікат-рахунку-повідомлення виглядає так само, як паперовий, а за необхідності його можна роздрукувати.

     Відмовитися від паперових рахунків-повідомлень можна за всіма об’єктами, що додані до особистого кабінету, або окремо за кожним, якщо їх декілька.

     Щоб відмовитися від паперового рахунку-повідомлення, потрібно:

  1. Зайти в особистий кабінет споживача.
  2. Натиснути кнопку «Відмовитися від паперового рахунку-повідомлення».
  3. На сторінці налаштувань поставити галочки на тих об’єктах, для яких споживач не хоче отримувати паперові рахунки-повідомлення.
  4. Натиснути «Зберегти».

     У разі необхідності, завантажити електронну версію паперового рахунку можна в особистому кабінеті натиснувши на кнопку «завантажити рахунок» (доступно одразу після підтвердження відмови від паперового рахунку).

​     Споживачі, які не володіють навичками роботи зі смартфоном чи комп’ютером, але хочуть відмовитися від паперових рахунків-повідомлень, можуть залишити заяву в районному сервісному центрі ЦКС (контакти центрів: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/ ).