ЦКС Новини 29 січня 2018
29 січня 2018

Центр навчання «Платформа комфорту» навчає киян обізнаності в сфері комунальних питань

Новость

За минулий рік фахівці Центру навчання «Платформа комфорту» при КК «Центр комунального сервісу» провели 109 заходів для киян, де  роз’яснювали  комунальні питання і підвищували правову обізнаність в цій сфері.

 Працівники навчального центру проводили заняття з власниками квартир у багатоквартирних будинках,  як правильно створити юридичну особу ОСББ або оформити взаємовідносини з професійним управителем не створюючи юридичну особу. Такі навчання спрямовані на вивчення необхідної нормативно-правової бази, налагодження ефективних комунікацій з іншими власниками, оскільки за відсутності навичок, як правильно вести переговори та вміння переконувати, жодний проект не запрацює. Майбутні голови та члени правління навчаються, як правильно керувати персоналом вже створеного ОСББ.

Такі теми лекцій та семінарів, як навчання варіантам управління будинком, консультації щодо міських програм з енергоефективності та ремонтів  70/30, комунальний лікбез, ефективне управління будинком охоплювало всі  райони міста Києва. Також мешканці дізнаються, як оплачувати розрахунки он-лайн.

«На заняттях ми висвітлюємо і розказуємо всі питання з комунальної сфери, починаючи із заповнення квитанцій та роз’яснення щодо формування  тарифів і закінчуючи тим, що робити, якщо мешканець не отримує житлово-комунальну послугу. В такому разі складається акт-претензія і ця тема має попит серед слухачів наших занять», - окреслила керівник навчального центру Наталія Колосова коло питань.

За її словами, цей рік показав, що навчання дуже потрібно споживачам і вже сформувалася спільнота мешканців, які відвідують постійно всі лекції та семінари, а деякі представники старшого покоління навіть стали активно користуватися платіжними он-лайн сервісами, щоб не стояти в чергах.

Крім цього, навчальний центр «Платформа комфорту» приділяє увагу молоді та проводить заняття в загальноосвітніх закладах Києва. В ігровій формі учнів навчають енергоефективності та сортуванню сміття.

«З дітлахами взагалі приємно працювати. Вони швидко все схоплюють, дуже обізнані та зацікавлені. Знають, що лампи LED є найефективніші серед енергоощадних, розказують про переваги сонячних батарей та утеплення будинків в цілому», - розказала Наталія Володимирівна.

Загалом, на минулий рік такі навчання пройшли в більш ніж в 30 школах Києва.

Більш детальну інформацію щодо місця та часу проведення навчань з комунальних питань в районах Києва можна дізнатися на сайті навчального центру за посиланням http://edu.cks.kiev.ua/rozklad-zanyat.