ЦКС Новини 21 травня 2024
21 травня 2024

Тривають навчання з надання домедичної допомоги: 20 фахівців ЦКС уже отримали сертифікати

Новость
Новость
Новость

     Працівники комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) проходять навчання з надання домедичної допомоги при невідкладних станах. Наразі вже 20 фахівців ЦКС закінчили інтенсивний курс та отримали відповідні сертифікати. 

     Тематичний курс проходить у навчально-тренувальному відділі комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва». Сертифіковані тренери надають теоретичні знання і проводять практичні заняття. Учасники курсу на манекенах відпрацьовують накладання кровоспинного бандажу для зупинки кровотечі при вогнепальних або механічних травмах (так званий ізраїльський бандаж), уміння правильно користуватися дефібрилятором, різні методи допомоги в разі непритомності чи запаморочення, а також навчаються правильно діяти, якщо сторонні предмети потрапили до дихальних шляхів. 

     Навчання триватимуть до 23 травня. Планується, що фахівці з усіх 10 районних центрів ЦКС пройдуть зазначений інтенсивний курс, щоб володіти базовими аспектами надання допомоги людині у критичному стані до приїзду медиків. Адже нерідко правильно і вчасно надана допомога є вирішальною для збереження життя й здоров’я людини.