ЦКС Новини 06 вересня 2023
6 вересня 2023

Шляхи оплати за спожиті житлово-комунальні послуги: які є варіанти?

Новость

     Оплатити житлово-комунальні послуги споживачі можуть як онлайн, так і в касах банківських установ. Щоб уникнути скупчень у черзі та заощадити час при оплаті, комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС) пропонує оплатити онлайн двома способами: через особистий кабінет на сайті ЦКС та за допомогою QR-коду, що надрукований на паперовому рахунку-повідомленні. Про це під час пресбрифінгу повідомила заступниця комерційного директора комунального концерну «Центр комунального сервісу» Юлія Петрик.

     Для оплати через особистий кабінет потрібно:

⇒ створити обліковий запис, додавши прізвище, ім’я та електронну адресу;
⇒ додати об’єкт (квартиру або кілька – для допомоги при оплаті старшим сусідам та родичам);
⇒ обрати зручний спосіб оплати та розрахуватись.

     Для оплати через QR-код (надрукований на паперовому рахунку-повідомленні) потрібно:

зісканувати код (знаходиться на паперовому рахунку-повідомленні) та перейти за посиланням;
вести номер телефону та електронну адресу;
натиснути «Сплатити».

     На сайті ЦКС, за допомогою картки киянина можна оплатити житлово-комунальні послуги без комісії. Для цього при оплаті необхідно обрати картку киянина. «Картку киянина» можуть отримати всі кияни, зареєстровані у Києві, а також вимушені переселенці. Оформити її можна в «Ощадбанку» за посиланнямhttps://www.oschadbank.ua/kartka-kiyanina.

     Також оплатити спожите (послуги постачання гарячої води та теплової енергії) можна на сайті постачальника послуг КП «Київтеплоенерго» (КТЕ). Для цього потрібно:

  1. На офіційному сайті КТЕ перейти у розділ «Особистий кабінет»;
  2. Виконати вхід в особистий кабінет (ввести логін та пароль). У разі відсутності реєстрації зареєструватися за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/my-cabinet/user/register;
  3. Після входу в особистий кабінет натиснути «Підключити особовий рахунок». Якщо особистий рахунок вже підключено – перейти до розділу «Оплати послуги»;
  4. У розділі «Мої особисті рахунки» натискаємо «Оплата послуг»;

     Сайт перейде на сторінку «Оплата послуг» на якій необхідно зазначити суму для сплати за послуги КТЕ (гаряча вода, теплова енергія, абонентське обслуговування ТЕ, ГВ). Зазначивши суму оплати, пересвідчіться у правильності зазначеної суми та обраної послуги, після чого натисніть кнопку «Сплатити». Вартість послуги за банківську операцію складає 2% та відраховується до платіжного сервісу.

     Варто зауважити, що зробити платіж можна за допомогою різних спеціальних платіжних платформ у тому числі, мобільних застосунків, фінансових установ та банків, а також через банківські каси та термінали.