ЦКС Новини 05 грудня 2023
5 грудня 2023

Проблему заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги можна вирішити за допомогою процедури реструктуризації

Новость

     У комунальному концерні «Центр комунального сервісу» (ЦКС) за 11 місяців 2023 року укладено 730 договорів реструктуризації (розстрочення) заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, більша частина яких – за постачання теплової енергії та гарячого водопостачання.

     Шановні споживачі!
     Якщо з об’єктивних причин сформувалася заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги і не має змоги оплатити її відразу, завжди можна звернутися до комунального концерну «Центр комунального сервісу» для укладання договору реструктуризації (розстрочення) заборгованості.

     Зокрема, можна реструктуризувати борг за послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкових територій/управління багатоквартирним будинком, вивезення побутових відходів, постачання теплової енергії та гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення.

     Для укладення договору потрібно звернутися до будь-якого районного сервісного центру ЦКС (незалежно від місця проживання) за попереднім записом на сайті: https://cks.com.ua/equery або в порядку живої черги та подати заяву, оригінали й копії документів:

  • паспорт або ID-картка та витяг із Єдиного державного демографічного реєстру;
  • картка платника податків (ІПН) (не надається власником ID-картки в разі наявності ІПН у зазначеному документі);
  • документ, що підтверджує право власності/користування житловим приміщенням/квартирою та витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;
  • належним чином оформлені договори про надання житлово-комунальних послуг із виконавцями цих послуг (за відсутності договорів укладенню договору реструктуризації передує підписання договорів про надання житлово-комунальних послуг).


     У разі відсутності власника житла, це може зробити уповноважений представник власника/користувача житловим приміщенням.

     Для цього, окрім копій вищезазначених документів, потрібно додати: довіреність уповноваженої особи, її паспорт або ID-картку та витяг із Єдиного державного демографічного реєстру.
     Також можна отримати консультацію у фахівця ЦКС, звірити суму заборгованості, подати заяву та копії документів дистанційно через:
месенджер у Facebook: https://www.facebook.com/cks.com.ua;
Skype чи Telegram: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/.

     Перед підписанням договору реструктуризації фахівець ЦКС актуалізує данні власника, звірить суми заборгованості, платежів, показань квартирних лічильників та, за наявності підстав, відкоригує нарахування, а також узгодить період реструктуризації заборгованості та розмір щомісячного обов’язкового платежу.

     Якщо звернення опрацьовувалось у дистанційному режимі, то після врегулювання всіх питань та отримання повного пакета документів споживача запросять до сервісного центру для підписання договору у зручний час.

     Окрім того, у сервісних центрах ЦКС можна передати необхідні документи за допомогою застосунку «Дія».