ЦКС Новини 03 листопада 2023
3 листопада 2023

Перелік документів, що необхідно подати для укладення договору реструктуризації (розстрочення) заборгованості

Новость

     Якщо споживач має заборгованість за житлово-комунальні послуги, він може скористатися правом на реструктуризацію (розстрочення) заборгованості.   

     Щоб укласти договір реструктуризації необхідно звернутися до будь-якого районного сервісного центру комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) (незалежно від місця проживання) за попереднім записом на сайті, в порядку живої черги або подати заяву на розгляд через дистанційні канали обслуговування (Skype, Telegram, месенджер  Facebook-сторінці).

     Для укладення договору реструктуризації (розстрочення) заборгованості необхідно подати заяву, оригінали й копії таких документів:

  • паспорт (або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру);
  • картку платника податків PHOKПП (IПH) (не надається власником ID-картки в разі наявності ІПН в зазначеному документі);
  • документ, що підтверджує право власності житловим приміщенням / квартирою та витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;
  • довіреність представника та його паспорт (якщо договір укладатиме представник власника).

     Перед підписанням договору реструктуризації (розстрочення) заборгованості фахівець ЦКС актуалізує дані власника, звірить суми заборгованості, платежів, показань лічильників та, за наявності підстав, зробить коригування нарахувань, а також узгодить період реструктуризації (розстрочення) заборгованості та розмір щомісячного обов’язкового платежу. Підписанню договору реструктуризації (розстрочення)  передує укладення договору про надання житлово-комунальних послуг.

     Після врегулювання всіх питань та формування повного пакету документів споживач підписує договір реструктуризації (розстрочення) заборгованості. Осіб, які зверталися дистанційно, буде запрошено до сервісного центру для підписання договору реструктуризації (розстрочення)  в зручний для них час.

     Нагадуємо, що договори реструктуризації (розстрочення) укладаються на послуги з: 

  • утримання будинку, споруд та прибудинкових територій / управління багатоквартирним будинком;
  • вивезення побутових відходів;
  • постачання теплової енергії та гарячої води;
  • централізованого водопостачання та водовідведення.

     Отримати консультацію, звірити суму заборгованості, подати заяву та копії документів можна і в дистанційному режимі через: