ЦКС Новини 13 листопада 2023
13 листопада 2023

Обов’язкові вимоги до квартирних лічильників води та тепла для здійснення відповідних коректних нарахувань за спожиті комунальні послуги

Новость

     Шановні споживачі!
     Звертаємо вашу увагу, щоб сплачувати за фактично спожиті комунальні послуги, при наявності у квартирі вузлів розподільного обліку води та тепла (квартирних лічильників), вони обов'язково мають бути:

1) опломбовані;
2) прийняті на абонентський облік;
3) вчасно повірені (після закінчення міжповірочного інтервалу з дати виробництва або
попередньої повірки);
4) своєчасно передані показання – із 5 числа до останнього
календарного дня місяця будь-яким із зручних дистанційних способів.

     Опломбування лічильника – обов'язкова процедура після встановлення нового приладу обліку, його заміни або повторного встановлення після повірки, оскільки, лише опломбовані виконавцями послуг ПрАТ АК «Київводоканал» та КП «Київтеплоенерго» квартирні лічильники вважаються введеними в експлуатацію, а їх дані можуть використовуватися для розрахунків. Заявку на опломбування квартирних лічильників води та тепла також можна подати дистанційно на сайті комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) https://cks.com.ua/remote  або за тел. (044)247-40-40.

     Для встановлення квартирних лічильників на абонентський облік, потрібно надати
фахівцям сервісного центру ЦКС або надіслати дистанційними каналами обслуговування (месенджер на Facebook-сторінці, Skype, Telegram–канал, скриньки для прийому заяв) наступні документи: акт демонтажу/монтажу лічильників, акт опломбування, паспорта або свідоцтва про повірку лічильників.

     ​Звертаємо увагу споживачів, що відповідно до Постанови КМУ №440 від 7 квітня 2023 року Урядом прийняте рішення про відновлення обов’язкової повірки квартирних лічильників опалення та гарячої води. Згідно з Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» здійснювати повірку та видавати результат повірки (свідоцтво про придатність або довідку про непридатність) можуть виключно сертифіковані організації з переліку, оприлюдненому на сайті Міністерства економіки України.

     Споживач може самостійно обрати організацію або компанію, що виконує такі роботи, та після виконання робіт для актуалізації інформації в облікових базах надати до ЦКС результати повірки: свідоцтво про повірку (або довідку про непридатність), акт виконаних робіт або протокол повірки.

     Також, споживач має можливість за допомогою сайту ЦКС замовити повірку або заміну квартирних лічильників у розділі «Повірка/заміна лічильників» з послугою «клієнт-сервіс», яка включає в себе доставку результатів повірки в поштову скриньку та супровід внесення даних щодо повірки квартирних лічильників в облікові бази.

     Інформуємо, що передати показання квартирних лічильників споживачі можуть одним із зручних сервісів за посиланням: http://surl.li/ncqrj