ЦКС Новини 23 квітня 2018
23 квітня 2018

На базі "Центру комунального сервісу"з’являться комунальні ресурсні центри для новостворених ОСББ

Новость

На пленарному засіданні Київської міської ради, що відбулося 19 квітня 2018 року, депутати підтримали в цілому рішення “Про організацію ресурсних центрів створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на базі комунального концерну “Центр комунального сервісу”. 

Відтак, буде створено на базі комунального концерну «Центр комунального сервісу» центри для ОСББ. Вони діятимуть за принципом «єдиного вікна» і допомагатимуть об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків у питаннях реєстрації та функціонування. Зокрема киянам пропонуватимуть безкоштовний юридичний і бухгалтерський супровід протягом 6-ти місяців з дня реєстрації. 

Відповідні ресурсні центри будуть розташовуватися у всіх районах Києва. Там безкоштовно надаватимуть допомогу ініціативним групам на етапі створення ОСББ: витребувати у державних реєстраторів та БТІ відомості щодо співвласників житлових та нежитлових приміщень в будинку, готувати необхідну для проведення установчих зборів документацію, вирішувати питання із наданням приміщення для проведення установчих зборів та здійснювати супровід державної реєстрації ОСББ та постановки на облік в ДФС у якості неприбуткової організації. Всю цю допомогу надаватимуть за рахунок міського бюджету.

Рішення підтримали 84 депутати.

ДЖЕРЕЛО: САЙТ ДЖКІ