ЦКС Новини 07 березня 2024
7 березня 2024

Комунальний концерн «Центр комунального сервісу» входить в десятку комунальних установ, де можна обмінюватися цифровими документами через застосунок «Дія»

Новость

     Електронний документообіг допоможе зробити складні речі простими. Миттєвий обмін документів (шеринг) за допомогою цифрового застосунку «ДІЯ» працює у всіх районних сервісних центрах КК «Центр комунального сервісу» (ЦКС). Про це повідомила Юлія Романченко, директор структурного відокремленого підрозділу по роботі зі споживачами комунального концерну «Центр комунального сервісу».

     Більше року у районних сервісних центрах ЦКС ми почали практикувати електронний документообіг через застосунок «ДІЯ». Він надає безліч переваг та робить процес роботи зі споживачами та оформленням документів більш простішим. Сервіс зручно використовувати під час подачі паперових документів, адже вони не завжди є у споживачів із собою», - зауважила Юлія Романченко.

     Щоб поділитися цифровою копією ID-картки, закордонного паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження чи довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО), потрібно лише:

  • зайти в застосунок Дія;
  • відкрити QR-сканер (знаходиться у правому верхньому кутку розділу Документи);
  • зчитати QR-код, наданий нашим фахівцем;
  • підтвердити передачу копій документів у застосунку — ввести код вашого «Дія. Підпис».

     Цифрові копії документів автоматично передаватимуться фахівцю сервісного центру, який долучає їх до відповідної заяви для подальшого опрацювання: актуалізації даних, укладання договорів, тощо.  

     Шеринг цифрових копій документів здійснюється винятково за згодою користувача в застосунку, а на копіях, що передаються, зазначається кому і коли вони були надані.

     Нагадаємо, ЦКС спільно з Міністерством цифрової трансформації України запровадили ідентифікацію споживачів та отримання копій документів за допомогою шерингу в застосунку Дія.