ЦКС Новини 21 грудня 2017
21 грудня 2017

Київрада прийняла рішення про продовження угод з «Київгазом» та «Київводоканалом» з умовою доопрацювання

Новость

Київська міська рада прийняла рішення про продовження договорів із Відкритим акціонерним товариством «Київгаз» та Відкритим акціонерним товариством «Акціонерна компанія «Київводоканал» з умовою доопрацювання.

Продовження угод є доцільним із позиції безперебійного надання житлово-комунальних послуг, однак сама суть та ідеологія документів зазнає суттєвого доопрацювання. Рішення передбачає, що нові угоди з підприємствами будуть розроблені до 30 квітня 2018 року, однак підхід до формування умов цих договорів докорінно змінений і, в першу чергу, має відображати позиції міської громади та інтереси споживачів послуг. На цьому наголошує заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Діючі до цього угоди з підприємствами, що надають послуги з газо-, водопостачання та водовідведення, були укладені ще в середині 2000-х років і досить заскорузлі, як з позиції чинного законодавства, так і з точки зору господарських інтересів міста. Ми повинні напрацювати низку комплексних змін до умов договорів. Попередні договори приймалися одноосібно, без належного фахового обговорення. Однак ми запроваджуємо новий підхід при формуванні умов договірних відносин міста з «Київгазом» та «Київводоканалом»: умови договорів відкрито обговорюватимуться на засіданнях профільних комісій, затверджуватимуться рішенням сесії», – зазначив Петро Пантелеєв.

За його словами, у процесі будуть враховані зміни до базового законодавства, зокрема норм нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги», підписаного президе6нтом 5 грудня 2017 року.

Джерело: сайт КМДА