ЦКС Новини 12 квітня 2016
12 квітня 2016

«Картка киянина» продовжить діяти як проїзний та дисконтна картка

Визнання банку «Хрещатик» неплатоспроможним не матиме негативного впливу на власників «Картки киянина». Тимчасово замороженою виявиться лише банківська складова картки – на 30-денний період, протягом якого Фонд гарантування вкладів має розпочати процедуру повернення грошей. Водночас, «люди можуть продовжувати тимчасово користуватися карткою, емітованою банком «Хрещатик», як проїзним у метрополітені та як дисконтною карткою у мережі партнерів проекту» – запевнив Євген Лісняк, координатор та інвестор проекту «Картка киянина», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

 

Євген Лісняк повідомив, що картки, видані банком «Хрещатик» діятимуть орієнтовно до кінця 2016 року. Усі, хто бажають якнайшвидше відновити дію банківської складової картки, можуть вже сьогодні перереєструвати її у «Ощадбанку». «На сьогодні процедура перевипуску картки складається із двох візитів людини у банк та з одного візиту у метрополітен – для пільгових категорій. Для не пільгових – це лише два візити у банк», – зазначив пан Лісняк. Водночас, представникам пільгових категорій, які раніше не мали «Картки киянина», для її відкриття необхідно звертатися також до Департаменту соціального захисту. Він повідомив, що з «Ощадбанком» наразі розпочали переговори щодо координації між банком та Департаментом соціального захисту. «Готуються відповідні рішення, які дозволять приносити документи, що підтверджують право на пільгу, у відділення «Ощадбанку». А вже банк забезпечить передачу цих документів у департамент соціального захисту, який перевірить їх відповідність і назначить цю пільгу», – пояснив Євген Лісняк.

Єдиною серйозною проблемою на даний момент є те, що з моменту початку процедури перевипуску «Картки киянина» стара картка автоматично блокується – таким чином, її власник протягом 7-10 днів, до отримання нової картки, залишиться без інструменту для пільгового проїзду та інших додатків. «Це питання винесено на обговорення в КМДА, думаю, ми доопрацюємо це найближчим часом, – запевнив Євген Лісняк. – Ми вчора розмовляли про це з метрополітеном, технічні можливості для цього є». Зважаючи на це, власникам картки протягом найближчого місяця радять зачекати із пере випуском картки – «для того, щоб ми змогли забезпечити зовсім комфортний перехід», – зазначив пан Лісняк. Водночас, перевипускати картку рано чи пізно доведеться усім її власникам.

Активувати перевипущену «Картку киянина» «Ощадбанку» для проїзду в метрополітені мешканці міста  зможуть з 10:00 до 17:00 без перерв та вихідних в касах станцій метро: Дарниця, Політехнічний інститут, Дорогожичі, Майдан Незалежності.

Джерело:

Український антикризовий центр

Контактний центр Київського метрополітену