ЦКС Новини 31 травня 2024
31 травня 2024

Фахівців Центру комунального сервісу пройшли сертифікований тренінг з надання домедичної допомоги

Новость
Новость
Новость

     Сорок працівників комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) пройшли навчання з надання домедичної допомоги при невідкладних станах та отримали відповідні сертифікати.

     Упродовж минулого тижня фахівці ЦКС проходили теоретичний курс навчання. Для ефективності вивчення теорії відпрацьовували і практичні навички, застосовуючи манекени, різні тренажери, посібники та відеоматеріали.

     Навчання проводили сертифіковані тренери  комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва». Курсом передбачено: відпрацювання накладання кровоспинного бандажу для зупинки кровотечі при вогнепальних або механічних травмах (так званий ізраїльський бандаж), уміння правильно користуватися дефібрилятором, різні методи допомоги в разі непритомності чи запаморочення, а також навчаються правильно діяти, якщо сторонні предмети потрапили до дихальних шляхів. 

     Як і будь-яке навчальне заняття, тренінг має певну мету: сформувати теоретичні знання і базові практичні навики надання першої домедичної допомоги для працівників організацій та підприємств, які не мають попередньої підготовки.