ЦКС Новини 09 квітня 2024
9 квітня 2024

Для киян доступні електронні рахунки для оплати житлово-комунальних послуг, спожитих у березні 2024 року – інформує «Центр комунального сервісу»

Новость

     В особистому кабінеті споживача оновилися рахунки для оплати житлово-комунальних послуг, спожитих у березні 2024 року. Швидко та безпечно оплатити послуги можна через  особистий кабінет споживача або індивідуальний QR-код, що надрукований на кожному паперовому рахунку-повідомленні. Сплатити комунальні послуги без комісії можна за допомогою «Картки киянина».

     Для оплати через особистий кабінет споживача потрібно:

     Якщо споживач не зареєстрований і не має особистого кабінету, для цього потрібно:

  • зайти в особистий кабінет;
  • створити обліковий запис, додавши прізвище, ім’я та електронну адресу;
  • додати об’єкт (квартиру або кілька – для допомоги при оплаті родичам) використовуючи ключ авторизації з паперового рахунку- повідомлення;
  • обрати зручний спосіб оплати та розрахуватись.

      Для оплати через QR-код потрібно:

  • зісканувати код (знаходиться на паперовому рахунку-повідомленні);
  • вести номер телефону та електронну адресу; 
  • натиснути «Сплатити».

     Квитанція про оплату після онлайн розрахунку надходить на електронну пошту, та зберігається в особистому кабінеті.

     Також, на сайті ЦКС споживач завжди може дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення, що має вигляд паперового, і в разі необхідності – роздрукувати.

     Фахівці ЦКС зауважують, що оплатити спожиті житлово-комунальні послуги також можна за допомогою різних спеціальних платіжних платформ, у тому числі мобільних застосунків фінансових установ та банків, а також через банківські каси та термінали. «Картку киянина» можуть отримати всі кияни, зареєстровані у Києві, а також вимушені переселенці. Оформити її можна в «Ощадбанку».  

     У разі виникнення додаткових питань та детальнішої консультації, споживачі завжди можуть звернутися до фахівців сервісних центрів ЦКС  чи в онлайн форматі через дистанційні канали обслуговування. Всі контакти розміщені за посиланням —  https://cks.com.ua/to_consumers/our-services.

     Нагадуємо, що кияни мають можливість відмовитися від паперових рахунків-повідомлень.