ЦКС Новини 14 листопада 2017
14 листопада 2017

Багатодітні сім’ї, інваліди військової служби: розширено список пільгових категорій, яким встановлять лічильники на воду за рахунок коштів бюджету

Новость

Багатодітні сім’ї, батьки загиблих військовослужбовців, інваліди військової служби та інші пільгові категорії зможуть мати право на безкоштовне встановлення лічильників води. 

Про це йдеться в проекті  рішення  Київської міської ради щодо встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання за рахунок коштів бюджету міста Києва, яке розширює список пільгових категорій громадян, що зможуть встановлювати лічильники на безкоштовній основі.

Зі слів Наталі Хижниченко, керівника юридичної служби комунального концерну «Центр комунального сервісу»,  зараз на встановлення засобів обліку гарячого та холодного водовідведення за рахунок коштів бюджету  Києва мають право:

  •  інваліди 1 групи підгрупи «А»;
  •  діти-інваліди підгрупи «А»;
  •  одинокі непрацюючі пенсіонери, які потребують догляду, розмір пенсійної виплати яких не перевищує півтора прожиткового мінімуму доходів громадян для осіб, які втратили працездатність та які перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування  міста Києва;
  • інваліди 1 групи підгрупи «Б» та інваліди 2 групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує півтора   прожиткового мінімуму доходів громадян для осіб, які втратили працездатність та які перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування  міста Києва;
  • опікуни неповнолітніх дітей-сиріт.

«Наразі пропонується розширити перелік окремих пільгових категорій населення Києва, які також відносяться до  малозахищених та потребують соціального захисту . Це  багатодітні сім’ї, батьки загиблих військовослужбовців, вдови та вдівці військовослужбовців, їхні діти, інваліди військової служби, учасники бойових дій, учасники війни, члени сім’ї загиблих та померлих  ветеранів війни», - пояснила Хижниченко.

 Концерном було проаналізовано список з 97 134 осіб, які відносяться до пільгових категорій, наданий Управлінням праці та соціального захисту населення на наявність лічильників води. Чисельність зазначених пільгових категорій населення у місті Києві, згідно вимог діючого Порядку, які потребують встановлення лічильників, становить 2917 осіб.

З урахуванням запропонованого розширення переліку пільгових категорій додатково можливо буде встановити лічильники води 3 986 пільговим категоріям громадян. У разі прийняття Київрадою змін до діючого рішення загальна кількість пільгових категорій громадян  збільшиться до майже 7 тисяч. І всі вони матимуть змогу встановити або замінити лічильники на холодну та гарячу воду за рахунок коштів міста.  

Довідково:

встановлення лічильників на гарячу та холодну воду пільговим категоріям населення стало можливим в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки»